Ingrediente
- 2 bucati morcovi
- 5 -6 bucati cartofi
- 2 bucati ceapa
- 1 bucata dovlecel
- 4 catei usturoi
- sare
- piper
- 1 legatura marar
- 1 cana faina
- ulei de floarea-soarelui
- 1 lingura ulei de masline
- 700 g sos de rosii
- 100 ml apa
- busuioc
- 1 legatura patrunjel

Mod de preparare
Prin razatoarea mica dam morcovii, cartofii, dovlecelul, o ceapa si doi catei de usturoi. Punem totul intr-un bol, adaugam putina sare, amestecam si lasam pentru 5-7 minute sa elimine apa. Le scurgem foarte bine, le amestecam cu 1-2 linguri de faina, marar tocat marunt sare, si piper proaspat macinat.
Formam bilute mici pe care le trecem prin faina si le punem la prajit in uleiul incins. Le putem face si la cuptor sau la airfryer.
Cat timp se rumenesc chiftelele, pregatim si sosul: maruntim ceapa si 2 catei de usturoi si punem la calit intr-o tigaie intinsa, cu putin ulei de masline. Adaugam si sosul de rosii, 100 ml de apa si frunzele de busuioc. Lasam la foc mic pentru 15 minute. Condimentam dupa gust si, inainte de a opri focul, adaugam si chiftelele scurse bine de ulei si, bineinteles, patrunjelul maruntit.
Rezultatul? Adevarate delicii perfecte pentru aceasta perioada.