Tarta cu ciocolata si fructe de padure

Ingrediente

  • crusta
    • 300 g biscuiti cu ovaz
    • 90 g unt
  • ganache de ciocolata
    • 225 g ciocolata
    • 250 ml frisca lichida
  • decor
    • 75 g zmeura
    • 75 g afine

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 °C.
  2. Pentru inceput, pregateste crusta de biscuiti. Pune biscuitii intr-un chopper si marunteste-i. Topeste untul si amesteca-l cu biscuitii maruntiti. Pune amestecul de biscuiti cu unt intr-o tava de tarta cu fundul detasabil, tava pe care o tapetezi cu hartie de copt. Preseaza bine biscuitii atat pe fundul tavii cat si pe margini.
  3. Da tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 15 minute sau pana cand biscuitii se inchid putin la culoare. Scoate tava si las-o la racit.
  4. Apoi, pregateste ganache-ul de ciocolata. Pune un vas la bain marie, adauga ciocolata, frisca lichida si amesteca pana se topeste ciocolata si amestecul devine omogen.
  5. Adauga ganache-ul de ciocolata in crusta de biscuiti, coapta, niveleaza, orneaza cu zmeura si afine, lasa sa se raceasca putin si apoi da la frigider pentru cateva ore sau mai bine peste noapte.

Leave a Reply