- 3 bucati cartofi albi
- 1 bucata dovlecel
- 2 bucati morcovi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel usturoi
- sare
- piper
- patrunjel
- 0,5 bucata lamaie
Ingrediente

Mod de preparare
- Curatam legumele (cartofii si morcovii) de coaja, le spalam si le taiem cuburi mai mari.
- Le intindem pe o tava tapetata cu hartie de copt, le stropim cu putin ulei de masline si le bagam la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru jumatate de ora (pana cand legumele se rumenesc).
- Intre timp, pregatim sosul: maruntim usturoiul, il punem intr-un bol mic si il amestecam cu sare si piper, ulei de masline, patrunjel si sucul de la jumatate de lamaie.
- Imediat ce legumele s-au copt, le scoatem din cuptor si le condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Amestecam bine, apoi le transferam intr-un bol.
- Peste ele punem si sosul. Amestecam inca o data si salata noastra este gata!
Rezultatul? O bunatate satioasa si delicioasa, perfecta pentru cinele sezonului rece.